Qfirst in NIS2 – Cybersec Europe panelgesprek met Anne Masson Eye Security

Ook Danny Zeegers, NIS2 en cybersecurity expert, en Anne Masson, CEO van Eye Security Belgium, waren aanwezig op de grootste cybersecuritybeurs van Europa. Zij benadrukten vanuit hun standpunten het belang van externe experts in de strijd van bedrijven tegen cyberaanvallen.

  • “Iedereen kan technologie verkopen, maar je hebt de juiste mensen nodig om dat correct te doen”, zegt Masson. “Je hebt ervaren profielen nodig om dataverlies te vermijden.” Ook Zeegers is het ermee eens dat bedrijven hun verantwoordelijkheid moeten nemen en oplossingen integreren. “Als we allemaal samenwerken, staat België heel sterk”, verzekert hij.
  • “De ICT-markt is dommer dan ezels, want die stoten zich geen tweemaal aan dezelfde steen, en dat doen wij wel”, zegt Zeegers. “Het gevaar zit overal, dus het is belangrijk om uw werknemers te trainen, advies te vragen en u te laten begeleiden.” De CEO van Eye Security voegt eraan toe dat het van groot belang is om cybersecurity op een eenvoudige manier aan te bieden, zodat ook kleinere bedrijven, KMO’s, die stap kunnen zetten. Volgens haar kan een goede cybersecurity miljoenen sparen aan een bedrijf. “Als je een bedrijf hebt met 50 miljoen euro omzet, met een gemiddelde van 75 computersystemen, kost het u ongeveer 900 euro per maand voor een adequate beveiliging”, legt ze uit. “Je hebt als bedrijf twintig procent kans om geraakt te worden door een cyberaanval, met een gemiddelde schade van 335.000 euro, miljoenen omzetverlies en een enorm klantenverlies. De berekening is snel gemaakt.”

bron & interview: https://businessam.be/rewind-cybersec-europe-in-brussel-de-grootste-cybersecuritybeurs-van-europa/